Gears of War 2 -förhandstitt

-Gears of War 2    rel: 7 november, utvecklare: epic games, platform: xbox360


-‘Bigger, badder and more badass'. Så beskriver  Cliff Bleszinzky, lead designer på Epic Games, Gears of War 2.  2006 var året då Gears of War släpptes exklusivt på Xbox360, och blev omedelbart en enorm framgång och lika mycket ett signum för Xbox som Halo.

Att spelet nått sådan framång har det mycket sin grafiska excellens och närmast konstnärliga design att tacka för, och som trots att det är två år sedan det släpptes fortfarande är snyggast på konsolmarknaden. Och såklart motorsågsbajonetten, som blivit lika synonym med Gears of War som Cortana och Halo, som flugsvampar med läskiga sidoeffekter och Mario.

Gears of War nästintill fulländade cover-systemet och blev även enormt populärt på XboxLIVE.

-Hur följer man då upp en sådan storsäljare? Jo, genom att ta varje lyckat element från föregångaren, och göra det om möjligt ännu brutalare, vackrare, större och mer storslaget än vad det redan var.


-Motorsågsdueller. Need I say more?



Singelplayerkampanjen (som skall spelas co-op!) lovar bland annat att vara längre, gå djupare in på storyn, som tyvärr lämnade mycket att önska i ettan, och strider mot hundratals Locust samtidigt (!). Samtidigt som allt från strider till story och miljöer blivit mer storslaget ser spelet ännu bättre ut än tidigare, med ny typ av ljusättning, som Cliffy kallar för 'Hollywoodljus'. Då Gears of War använde sig av verklighetstrogen ljussättning, har Gears of War 2 mer filmiskt ljus, med skarpare kontraster och starkare reflektioner, något som kanske inte är det mest realistiska, men som ser förbannat läckert ut. Det, och till viss del förstörbara miljöer gör att Gears of War 2 rent grafiskt sparkar konkurrenternas stjärt ännu hårdare än tidigare.


Multiplayerdelen av Gears of War blev en omedelbar hit (trots att den bara låg i utveckling under tre månader!), och är fortfarande en av de mest spelade titlarna online. Därför har nu onlinedelen givits mycket kärlek och har varit med i utvecklingen sedan dag ett. Fler kartor utlovas (fem st. grafiskt upphottade versioner av kartor från ettan kan laddas ned -gratis!), och max antal spelare är numera 10, istället för 8. En annan nyhet är motorsågsdueller, där två motorsågsglada spelare slår ihop sina motorsågsbajonetter på bästa StarWars-manér, och där endast en går därifrån med halspulsådern intakt. Fler takedowns finns även att välja bland utöver det välkända curb-stomp, med ett kreativt sätt att använda varje vapen på (gissa en gång hur torque-bow används, och flina elakt när du gissat rätt).


-Epic Games oundvikliga megasuccé släpps den 7 november över hela världen, och vill inget hellre än att än en gång såga dig i bitar.


-Yeah, (wouu!!) bring it on sucker, this 'ma kind of shit!

                                                                                             //Augustus "Coletrain" Cole


Kommentarer
Postat av: runscaepleet

twey stoel the lacner from 40k lol



2008-10-15 @ 18:59:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0