Capcom horar igen

Kära Capcom, kan ni vara så goda och sluta vara girigt lata och hora ut era bästa spelserier till den som räcker upp handen först?
Det började mindre allvarligt när Bionic Commando för två år sedan överlämnades till svenska GRIN. Spelet var sisådär, sålde bajs, och GRIN tvingades stänga. Dead Rising 2 överläts till Blue Castle Games i USA, som spelade safe, och spelet säljer väl. På Tokyo game show berättade man att Devil May Cry skulle få en reboot (anledning?), och att den gamla Dante och hans story slopats helt. Utveckligen hade man överlåtit till Ninja Theory i England.

Nu senast verkar det som om man även lottat bort sin överlägset starkaste franchise, Resident Evil.
Denna skall nu, enligt rykten som man inte gör mycket för att falskförklara, utvecklas av Slant Six, som tidigare arbetat med två SOCOM-spel till PSP. Wait, what?

Samma sak hände med Silent Hill, som även den serien överläts till en västerländsk utvecklare. Där den sedan dog en snabb, smärtsam död. Att inte någon av dessa utvecklare är japanska gör Keiji Inafunes uttalande "den japanska spelindustrin är slut, död" än mer sant. Japan, som brukade vara en outtömlig källa för innovation och nyskapane design, tycks blekare för varje år.

Förutom vart fjärde år, då Team ICO släpper ett extremt underskattat mästerverk.

RSS 2.0