Astro A40 Unboxing


Astro Mixamp 5.8

Jag snubblade över Astro Gaming då de gästade IGN's Podcast i vintras. Astro är stora, även om de ofta hållt sig lite i bakgrunden. De designade bland annat Xbox 360, och står för den utomjordiska image som Alienware har. De presenterade sin nyaste produkt, Astro Mixamp 5.8, som fått strålande recensioner av bland annat IGN. Vad exakt Mixamp 5.8 är för en onödig lyxpryl är lite svårare att förklara.

I grund och botten består Mixamp av två delar, en sändare och en mottagare, som kopplas till ditt ljudsystem för att sedan skicka ljudet trådlöst till mottagaren, i vilken du kan koppla in vilka hörlurar du vill. Mycket användbart för den som vill sitta lite längre ifrån tv'n och se film eller spela sent på kvällen. Men den kan så mycket mer än så. Nu blir det tekniskt. Alla signaler som mottagaren tar emot som är i 5.1 eller 7.1 surroundljud resulterar i virtuellt surroundljud i hörlurarna i andra änden, vare sig de är surroundlurar eller vanliga stereolurar. När jag först hörde det tyckte jag minst sagt att det lät både suspekt och gimmickartat. Men en rad hyllande recensioner senare var jag villig att ge det ett försök (surroundfunktionen gick ju i värsta fall att stänga av). Och förvånande nog fungerar det faktiskt. Tekniken är framtagen med hjälp av Dolby själva, (som typ uppfann surroundljud, typ) och även med ett par earbuds för 250kr låter spel och film med rik ljudbild helt fantastiskt. Du vet, så att det du tidigare tyckte var helt okej plötsligt är mer eller mindre oanvändbart. Det fungerar faktiskt så bra att jag skulle säga att det ger ett övertag i till exempel Modern Warfare eller Battlefield. Och, som sagt, helt trådlöst. Impressive.

Men det slutar inte där heller. Astro Mixamp har beskrivits som en Schweizisk (shwc...shweezsh...) armékniv för anslutningar, och jag kan inte annat än hålla med. Bland annat kan mottagardelen kopplas ihop med en Xbox 360-handkontroll, så att du slipper de obehagliga officiella mickarna och istället kan använda vilket headset du vill för voice chat. Och använder du den funktionen finns även ett reglage för att balansera volymen i spelet med chaten. Det finns även en bass boost-funktion, som även det ofta är gimmickartart och dåligt utfört. Men, än en gång, inte i det här fallet. Det är en mycket subtil bass boost, som snarare ser till att du får ut det mesta av ditt headset än att klistra på bas som dränker de övriga frekvenserna. Både mottagaren och sändaren är mycket nätta och lätta, och med alla funktioner som erbjuds kan jag inte annat än rekommendera Astro Mixamp 5.8 till alla som inte visste att de behövde det. Inte bara för att det är en fantastisk produkt, utan även för att det säljs av ett lika fantastiskt företag.

Astro Gamings produkter går bara att köpa via deras hemsida (www.astrogaming.co.uk), vilket ger en snabbare väg till deras fantastiska service. Då jag fick min Mixamp var tyvärr min sändare trasig (dock har jag misstankar om att det var jag själv som brände kretsarna i den då jag kopplade något improviserat med en alldeles för kraftig SNES-adapter). Ett mail senare var sändaren på väg tillbaka till Astro, och ett par veckor senare hade jag en ny sändare, utan några som helst frågor från Astro. Efter några forumbesök vet jag att nästan alla andra har haft en lika trevlig upplevelse, och att vissa till och med fått gratis tillbehör och extradelar då en produkt varit ur lager.


Utmärkta produkter, utmärkt design, utmärkt service. Utmärkt, Astro Gaming.



Now I do believe you owe me some free merch.

RSS 2.0