onLive

I have an announcement to make.

GDC har dragit igång än en gång, och detta år släpps det fler bomber än jag trodde var möjligt.
Max Payne3 är under utveckling av Rockstars, genialiska Kodu till XBLA, CryEngine3 till konsol...
Och en smärre revolution inom gaming.

I'm talking about On-fucking-Live.

OnLive är ett försök att skaka om spelindustrin, och sättet du spelar på.
Med OnLive har du tillgång till alla spel dagen de släpps, utan installation, laddningstider eller hådvara.
Och just ja, med OnLive  du maxa Crysis på din gamla laptop.

Såhär fungerar det:

OnLive har ett gäng fruktansvärt kraftfulla servrar som din dator tar kontakt med.
Du väljer sedan ett spel du vill spela.
Deras servrar sköter sedan allt arbete med spelet, för att sedan visa det som en video-feed på din dator.
Alltså kan du, så länge du har en någorlunda up-to-date skärm att spela upp det på, faktiskt spela vilket spel som helst utan minsta tanke på ifall din dator klarar av det eller inte. För den arbetar inte alls.

Allt som krävs är en mindre plugin till din webläsare, eller om du vill spela direkt på din tv, en minikonsol som du kopplar direkt in i tvn. Sedan kopplar du in mus/tangentbord eller vilken PC-kompatibel handkontroll som helst.

Vad krävs för bredbandshastighet för detta mirakel att fungera?
Ingenting särskilt särskilt, men vill du kunna streama dina spel i HD bör du har omkring 5mbps eller mer.

PS. OnLive är årets händelse.
PPS. Det är större än att Obama blir skjuten.

RE5 -The getting

Idag kommer den fyra år långa väntan till ända.
Uppföljaren till Resident Evil 4 (som för övrigt är det bästa spelet Capcom satt sin logo på, tillika det bästa spelet till Gamecube), Resident Evil 5 ligger nu i butikshyllorna världen över.

Jo, det släpps faktiskt samtidigt i alla tre regioner, till och med i Australien (!).
Skolan slutade shocktidigt, och jag ska just till att gå in till stan och plocka upp mitt ex till det makalösa priset av (-100)kr. Det stämmer. Jag byter in tre gamla/kassa spel(F.E.A.R., GUN, Timeshit) och får RE5 gratis, plus 100kr på bonuskortet. Inte så jävla illa. Är du en trogen bloggprenumerant vet du att tunga spelreleaser brukar innebära stora problem och lagerrensning i frustrationsfabriken. Som vanligt ser jag inte vad som skulle kunna gå fel denna gång, men det lär jag bli varse inom kort.

Resident Evil-formulan har skakats om ordentligt inför denna installation, och co-op-action är nu det nya hitta-schackpjäser-för-att-öppna-dörren. Alexander Lonnakko blir min kompanjon för resan (och hann paxxa Sheva före mig, den jäveln).

Så måste jag ju även ta ställning till den racism-hysteri som bubblat upp runt spelets provocerande Afrika-tema, med större delen av spelets antagonister mörkhyade. Själv ser jag inte det rasistiska i detta; ingen klagade ju när man mörsade spanjorer i fyran?
Den enda aspekten i denna fråga som gör mig lite obekväm är att vapen och dylikt uppgraderas med hjälp av ädelstenar man finner/snor lite varstans, vapen som sedan används till att skjuta stenarnas rättmätiga ägare. Har du sett Blood Diamond, eller har koll på situationen i Afrika över huvud taget just nu, så vet du vad jag talar om.

Nu drar jag in till stan för att plocka upp en adrenalinchock i DVD-format.

-See you in Kijuju!


The Veronicas -Untouched (CBZ remix)

Ännu en skolvecka har gått åt att skriva musik snarare än att arbeta med vad matteläraren kallar "rätt saker".
Men tyvärr är det så, att jag har hittat min passion. Och det är svårt att lägga ned sin passion för att studera vindkraft.

Igår (sent inatt (tidigt imorse)) färdigställde jag mitt senaste projekt, Untouched. Här är det, och jag tar mig friheten att säga att jag är sjukt stolt och ser detta som ett stort steg framåt. Jag vet, man får inte säga så om sig själv, svensk som man är. Men ta och lyssna.




RSS 2.0